Promovideo LVHF 2024

Promovideo LVHF 2024 si můžete přehrát ZDE

🎼  Letošní ročník Lednicko-valtického hudebního festivalu (LVHF) 2024 se zaměří na vzájemnost hudebního bohatství a zednářské symboliky. Od Prologu na zámku Moravský Krumlov po závěrečný galakoncert na zámku Valtice, návštěvníci budou mít možnost se ponořit do tajů notových osnov a objevit nové hudební sféry od 14. září do 12. října 2024.

Festival zahájí Prague Philharmonia a houslový virtuos Maxim Vengerov s houslovými koncerty W. A. Mozarta. Speciální program zahrnuje také Sinfonii in G Carla Friedricha Abela, objevenou v katalogu Valtického hudebního archivu. Koncerty se uskuteční v různých lokacích Lednicko-valtického areálu, včetně zámku Mikulov, zámečku Pohansko a jízdárny zámku Lednice.

Dramaturgie koncertů zahrnuje díla skladatelů spojených se zednářstvím, jako jsou Jean Sibelius a Franz Liszt, a také moderní poctu Dukeu Ellingtonovi. Hosty festivalu budou mimo jiné Janáčkova filharmonie Ostrava, Collegium Marianum, Alinde Quintet, Clarimonia Ensemble a Bratislava Hot Serenaders.

Genius loci Lednicko-valtického areálu vytváří atmosféru festivalu, který je pevně spojen s tradicemi lichtenštejnského panství. Doprovodný program zahrnuje výstavy, edukační koncerty a odborné přednášky.

Přijďte a zažijte s námi nezapomenutelné chvíle plné hudby, která vás okouzlí a nadchne. Více o programu a vstupenkách na našem webu: www.lvhf.cz

Děkujeme velmi všem partnerům, podporovatelům i dodavatelům festivalu. A v neposlední řadě také těm, kteří se na videu podíleli. 👏

Promovideo LVHF 2024 opět vytvořila naše osvědčená dvojice videomakerů Dušan Hanuš & Jakub Hotař a to vše v produkci LVApartners.

Děkujeme za licenci vydavatelství Naxos Music za krásnou hudbu W.A. Mozarta: Malé zednářské kantáty, K. 623: „Hlasitě oznamuj naši radost“.

Zvláštní poděkování patří  Zámku Lednice. 💛

Sdílet tento příspěvek